Zou je de Wii U ook kunnen ombouwen?

Vanaf 15 mei 2012 ligt, als het goed is, de nieuwe Nintendo Wii in de winkel. Hij heeft de naam gekregen Wii U.

Wii U combineert een tablet-controller met een nieuwe console.

Normaal ben jij zelf de controller bent, maar nu breidt Nintendo de controller met de komst van de nieuwe Wii U-console juist uit. De ‘joypad’ bij die nieuwe spelcomputer,  krijgt onder meer:

 • een touchscreen
 • een camera
 • en een microfoon.

Hij lijkt een forse, witte tablet van plastic met een 6 inch touchscreen. De controller is bewegingsgevoelig, heeft twee analoge sticks, een d-pad, vier knoppen en trigger- en shoulderbuttons. Ook beschikt hij over speakers, trilfeedback en een camera.

De Wii U werd tijdens de E3-gamebeurs in Los Angeles in juni gepresenteerd en gedemonstreerd. Het bleef beperkt tot een aantal testgames. Over de console zelf is officieel nog weinig bekendgemaakt. De spelcomputer en controller komen pas na april 2011 op de markt. De exacte dataum wil Nintendo nog niet geven, maar het gerucht gaat dat ie in Nederland op 15 mei 2012 in de winkels ligt.. Het Japanse bedrijf hoopt dat spelontwikkelaars genoeg tijd hebben om vernieuwende games te maken die de toepassingen van de controller gebruiken. Dat kan de gamestudio’s nog veel extra tijd kosten.

Hieronder zie je de officiele Wii U trailer:

.

Ik ben heel benieuwd: de nieuwe wii ombouwen, zou dat ook mogelijk worden? Ik hoop natuurlijk van wel. De specialisten gaan natuurlijk direct aan het werk, zodra ze hem uit hebben. De Wii ombouwen moet mogelijk zijn, want anders baal ik als een stekker. Zodra ik weet of je Wii U kunt ombouwen, laat ik het natuurlijk weten.

Leuk of nuttig? Vertel verder!

  Kijk ook eens naar:

  This entry was posted in Wii ombouwen and tagged , . Bookmark the permalink.

  One Response to Zou je de Wii U ook kunnen ombouwen?

  1. Jeroen says:

   Erg nuttige website, heb zelf mijn wii omgebouwd met softmodwii werkt prima. Bedankt.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>